Policie v Plzni dopadla čtyřčlennou skupinu dealerů heroinu

Plzeň - Plzeňští kriminalisté dopadli skupinu dealerů heroinu, kteří údajně prodávali drogu od léta 2006 do letošního března a celkem si vydělali skoro milion korun. Mezi zadrženými jsou tři muži ve věku 19, 21 a 26 let a sedmnáctiletá dívka. Všichni mají trvalé bydliště v Plzni. Dva muži ze skupiny jsou sami na drogách závislí.

Policisté provedli v březnu prohlídku v jednom plzeňském bytě, kde se prý prodávaly drogy. „Při ní zajistili několik gramů heroinu. Dále v bytě našli 19 kusů nábojů do samopalu,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Telekešová s tím, že celkem dealeři rozdistribuovali asi 650 gramů drogy.

„Tři dealery jsme zadrželi hned při domovní prohlídce, posledního prodejce o pár dní později. U zajištěných psaníček z domovní prohlídky expertiza potvrdila osmnáctiprocentní čistotu uvedené drogy,“ dodala.

Všichni čtyři si převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestný čin nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů, na všechny byla také uvalena vazba.