Plzeňská vyhláška proti prostituci nezabírá

Plzeň - Prostitutky dluží městu Plzeň na pokutách více než milion korun. Přitom nařízení, které je mělo vykázat za hranice města, platí už třetím rokem. Nejstarší řemeslo na Domažlické třídě v Plzni stále kvete a prostitutky vyhlášku ignorují. Podle ní nesmí sexuální služby nabízet na území města.

Mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová sdělila, že prostitutky se často vymlouvají - čekají prý například na kamarádky nebo na autobus. Policie sice pokuty rozdává, ale prostitutky je neplatí a bločky s klidem zahazují, protože se exekuci snadno vyhnou. Jak upřesnil plzeňský radní Karel Paleček (ODS), nemají ve městě trvalé bydliště.

Najdou se dokonce rekordmanky, které na pokutách už městu dluží přes padesát tisíc korun. V průměru je to tisíc korun za jednu pokutu. Taťána Vítová z odboru účtování a daní plzeňského magistrátu informovala, že aktuální stav je 54 pokut a celkem zhruba milion korun v pohledávkách. Celková dlužná částka plzeňských prostitutek za tři roky platnosti vyhlášky ale neustále roste.