V Karlových Varech se při pádu lešení zranil dělník

Karlovy Vary - V Karlových Varech na Mattoniho nábřeží se dnes u jednoho z opravovaných domů zřítilo lešení. Jeden dělník se při nehodě zranil. Zraněný muž je na chirurgickém oddělení karlovarské nemocnice, lékaři mají podezření na otřes mozku a zlomenou ruku. Dělník je ale prý mimo nebezpečí a nejméně dva dny zůstane pod dohledem traumatologů.

Neštěstí se stalo ve chvíli, kdy dělníci lešení rozebírali a postupně povolovali kotvy, které ho držely u stěny domu. Celá konstrukce se začala naklánět směrem do silnice, v té chvíli na ní stáli tři dělníci. Jeden z nich se zachytil balkonu, druhý stačil seskočit. Jejich kolega ale nestačil zareagovat a s celou konstrukcí spadl na zem přibližně ze čtyř metrů.

Majitel lešenářské firmy řekl, že jeho zaměstnanci dodržovali předepsaný postup a předpisy bezpečnosti práce neporušili. K úspěšné demontáži posledního patra lešení prý museli odstranit i kritické dvě kotvy.

Policie ihned po nehodě nábřeží uzavřela. Příčiny pádu konstrukce rovněž vyšetřují inspektoři bezpečnosti práce. Trosky už začali odklízet dělníci.