Na horách začíná lyžařská sezona

Zadov/Boží Dar - Střední Evropa zažívá první předzvěst opravdové zimy. V Česku sníh napadl i v nížinách. Během dnešního dne napadlo na Zadově 15 centimetrů sněhu. Další tu vyrábí sněhová děla. Vedoucí skiareálu Zadov Pavel Oldřich informoval, že v provozu jsou 3 děla a 13 tyčí. Provozovatelé areálu předpokládají, že příští týden bude na svazích až půl metru sněhu. Ceny zůstaly stejné jako vloni.

Letos podruhé bude na Zadově fungovat lyžařská dětská škola. Jak tvrdí její ředitelka Šárka Sásková, rodiče si tak budou moct v klidu zalyžovat. Letošní větší sněhová nadílka přilákala na Šumavu první návštěvníky. Do terénu vyjeli i běžkaři. Vleky se zde rozjedou příští týden a běžkaři budou mít k dispozici přes 30 kilometrů upravených tras.

Podobná situace byla i v Krušných horách. Kvůli silnému větru museli vlekaři odložit start zimní sezony. Nepříznivé počasí ale neodradilo běžkaře. Po letní přestávce běžkaři ještě těsně před startem upravovali vázání a pořádně mazali lyže, nechyběla dobrá nálada. Prvním nadšencům nevadil mráz ani to, že tratě ještě nejsou prošláplé. Pomocí techniky začnou správci upravovat běžecké tratě zřejmě až příští týden.