Plzeňská rada odvolala šéfa Správy veřejného statku města Plzně

Plzeň - Rada města Plzeň odvolala z funkce dlouholetého šéfa Správy veřejného statku Stanislava Lišku. Prý dostatečně nespolupracoval a choval se arogantně. Postoj radních vyvolal vlnu nevole u opoziční ČSSD. Stanislav Liška, který z funkce odchází po 13 letech, se o tom, že končí, dozvěděl z médií.

Odvolání šéfa správy statku navrhl náměstek plzeňského primátora Petr Rund (ODS). Svůj krok zdůvodnil tím, že Liška s magistrátem nespolupracoval podle jeho představ. Primátor Plzně Pavel Rödl (ODS) dodal, že resortní náměstek má právo iniciovat personální změny ve svém resortu. Odvolaný Stanislav Liška se však vyjádřil, že s ním odvolání nikdo neprojednával.

Radní Helena Matoušová (ODS), pod kterou správa statku spadá, návrh na odvolání podpořila. S prací Stanislava Lišky nebyla delší dobu spokojená, jeho chování prý bylo nestandardní. Zastupitelé opoziční ČSSD postup rady kritizují, mezi nimi například i senátor Jiří Bis (ČSSD). Stanislav Liška je podle nich jeden z nejschopnějších lidí v Plzni.