V Plzni funguje turistické informační centrum Bavorský les – Šumava

Plzeň - První česko-bavorské informační středisko v Plzni již funguje, další mají následovat. Z Bavorského lesa a Šumavy se tak z pohledu propagace stává jeden region. Česká strana pomůže s propagací Bavorského lesa a v Německu budou na oplátku zvát turisty na Šumavu. Takový je hlavní smysl projektu, se kterým přichází turistické centrum z Regenu.

Simona Finková z turistického centra Regen se nechala slyšet, že v dnešní době už žádná hranice nikoho nezajímá. Špičák, Čertovo jezero nebo Modravu zná v Bavorsku snad každý. Díky novým infocentrům by se ale do povědomí německých turistů měla dostat i menší místa, která na propagaci nemají peníze.

Zemský rada okresu Regen Heinz Wölfl sdělil, že spolupráce mezi českou a bavorskou stranou má ještě své rezervy, proto prý přichází s tímto projektem. O zapojení do projektu byl požádán i starosta Švihova Václav Petrus. Věří, že se zapojí i další obce. Tomáš Kotora z Odboru cestovního ruchu a propagace KÚPK dodal, že jde o největší projekt svého druhu mezi Českou republikou a Bavorskem.