Hasiči v Rožnově pod Radhoštěm pokřtili nový vůz

Rožnov pod Radhoštěm - Hasiči v Rožnově pod Radhoštěm získali novou, lepší techniku. Slavnostně dnes uvedli do provozu nový zásahový vůz za několik milionů korun. Budou ho využívat především v těžce přístupných horských úsecích na česko-slovenském pomezí. Očividně bude hojně využívaný - jen v Rožnově pod Radhoštěm a jeho okolí zasahovali hasiči od začátku letošního roku už více než dvěstěkrát.

Nový zásahový vůz CAS 16 M2R je vybaven univerzální technikou, se kterou mohou hasiči z Rožnova pod Radhoštěm zasahovat nejenom při požárech a povodních, ale také například při odstraňování škod po dopravních nehodách. „Cisterna je vybavena čerpadlem, které má výkon 1600 litrů za minutu,” říká Karel Janoušek a dodává, že uveze 2200 litrů vody a 150 litrů pěnidla.

Nový zásahový vůz stál přibližně pět milionů korun. „Dva a půl milionu dal stát, půl milionu kraj a zbytek je z rozpočtu města Rožnova pod Radhoštěm,” dodává starosta města Jaroslav Kubín.

Podle hasičů patří nový zásahový vůz k nejmodernější hasičské technice ve Zlínském kraji. Podle tiskového mluvčího zlínských hasičů Ivo Mitáčka je tento automobil pro úspěšné zásahy v nedostupných místech nutný. Pro kopcovitý terén Radhošťska je jak ušitý.