Na Karlovarsku nestačí zázemí pro vodáky

Karlovarsko - Zázemí pro vodáky na řece Ohři v Karlovarském kraji už nestačí. Míří tam tisíce sportovců z míst, které postihla povodeň. Kempy bývají přeplněné, chybí sprchy a záchody. Problémy už musela řešit policie. Krajský úřad slibuje, že se pokusí situaci zlepšit. Už loni sjelo Ohři více než 50 tisíc vodáků. Zástupci sdružení Vodácká Ohře varují, že letos jich může být až dvakrát tolik.

Vedoucí půjčovny lodí v Lokti Hana Červenková vysvětluje, že na Vltavě nastaly povodně, Lužnice je nesjízdná, a tak se vodáci přesouvají na Ohři. Takový zájem o tuto řeku podnikatelé ještě nezažili. Lidé jezdí už od dubna. Ještě před začátkem prázdnin měli v Lokti zamluvené lodě téměř na dva měsíce dopředu. Kempů se sociálním zázemím je ale na Ohři málo. Večer bývají přeplněné.

Údolí Ohře je chráněné území, ve městech navíc patří pozemky v okolí řeky soukromníkům. Usměrňovat vodáky už museli i policisté. Zastupující mluvčí sokolovské policie Zdena Papežová informovala, že vodáci mnohdy stanují mimo vyhrazená místa. Zástupci kraje přiznávají, že zázemí pro vodáky na Ohři už nestačí. Vlastní peníze na řešení problému ale úřad nemá.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Přesto chce náměstek hejtmana Karlovarského kraje Petr Navrátil (ČSSD) s podnikateli a se zástupci vodáckých sdružení o situaci jednat. Podle svých slov by chtěl najít alespoň částečné řešení problému ještě letos, aby příští rok nabídly kempy v okolí Ohře lepší zázemí.