Ostravští studenti už vědí, co je čeká v Kanadě

Ostrava - Moderní technologie umožnily ostravským studentům poznat, jaké možnosti z hlediska studia, ale třeba i cestování, jim nabízí Kanada. Hned šest kanadských univerzit najednou se velemostem propojilo s 1st International School of Ostrava a studenti se mohli ptát na to, co je zajímalo. Pak se setkali – už „naživo“ – také s velvyslankyní Kanady v České republice. Ta je seznámila pro změnu s problematikou práce v oblasti diplomacie. Na podzim budou mít ostravští studenti možnost se se studijními i pracovními možnostmi v další zemi – tentokrát ve Velké Británii.

Jaké je to reprezentovat svou zemi v zahraničí, ale také jaké jsou možnosti studia v Kanadě pro české studenty. To byla hlavní témata, která zajímala studenty ostravských středních škol při diskuzi s velvyslankyní Kanady v České republice Valerií Raymond. O možnosti studia v Kanadě se středoškoláci zajímali z různých důvodů – někdo proto, že by se rád zdokonalil v cizím jazyce, jiní prostě proto, aby poznali jinou zemi, kanadskou přírodu a možná odlišný způsob života.

„Máme speciální programy, v rámci kterých mladí Češi mohou studovat, pracovat a zároveň cestovat v Kanadě, tak jsem ráda, že tyto možnosti mohu českým studentům představit,“ řekla velvyslankyně Kanady v České republice Valerie Raymond. Se studenty diskutoval také první český velvyslanec v Kanadě, Stanislav Chýlek. „Bylo to velmi pozitivní v tom, že Kanaďané byli velmi vstřícní,“ vzpomínal na své působení v zámoří bývalý velvyslanec.

Ostravským studentům se představilo šest kanadských univerzit – živě přes telemost. Studenti se tak mohli kanadských vyučujících na cokoli, co je zajímalo, zeptat. „V našem kraji je spousta zájemců o studium v Kanadě, ale moc o tom neví, tak jsme našli alespoň tuto cestu,“ řekl ředitel 1st International School of Ostrava Brett Gray. Na podzim se mohou studenti těšit na možnost poznat podobným způsobem Velkou Británii.

  • Diskuze kanadské velvyslankyně se studenty autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/16/1576/157593.jpg
  • Telemost do Kanady autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/16/1576/157592.jpg