V Novém Sedle se zřítil dům ruského podnikatele

Nové Sedlo u Sokolova – V Novém Sedle u Sokolova se z dosud nezjištěných příčin nad ránem zřítila část domu. Sutiny zablokovaly silnici, která vede okolo objektu a policie proto odklonila dopravu. Objekt právě procházel rekonstrukcí, stavbu bude nyní prověřovat statik. Dům je sice neobydlený, policie však i přesto prověřuje, zda pod troskami někdo nezůstal. Na záchranných pracích se podíleli členové hasičského sboru a v závalech pracoval i kynolog se psem vycvičeným na vyhledávání osob.

Jeden roh domu se podle prvního ohledání experty zřítil zřejmě proto, že měl narušenou statiku. „Sutiny dopoledne prohledal kynolog se psem, aby se vyloučilo, že někoho zavalily. Toto podezření se naštěstí nepotvrdilo,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Alena Ryvolová. „Hasiči i kynolog už zásah ukončili. Nikdo při sesuvu domu nebyl zraněn ani usmrcen. Teď už bude případ vyšetřovat policie,“ dodala mluvčí a mluvčí PČR Sokolov Kateřina Dohnalová doplnila: „Dům byl zabezpečen, abychom vyloučili možnost, že v sutinách je člověk.“

Dům byl ještě před několika lety obytný, v jedné jeho části byla evangelická modlitebna. „Dům patří ruskému občanovi, který jej koupil za účelem podnikání,“ prohlásila starostka Nového Sedla Krista Kulhanová (nez.).

Reportáž Zdeňka Soukupa (zdroj: ČT24)

Sutiny z domu zasahují do hlavní silnice, která vede do Chodova. Až do odklizení bylo třeba odklonit dopravu.

V Novém Sedle u Sokolova se z dosud nezjištěných příčin nad ránem zřítila část domu.
Zdroj: ČT24