Karlovarská opozice hovoří o předvolební diskriminaci

Karlovy Vary – Všechny politické strany a hnutí, které chtějí usilovat o mandáty v městských a obecních zastupitelstvech, měly do včerejšího odpoledne odevzdat své kandidátky. V září se pak naplno rozjede předvolební kampaň. V Karlových Varech se ale už teď mluví o nerovných podmínkách pro všechny.

Karlovarská občanská alternativa (KOA) je opoziční hnutí v městském zastupitelstvu. Před volbami si chtěla objednat dvě reklamní plochy u karlovarského závodiště. Se správcem dohodla cenu i termín. Těsně před potvrzením objednávky ale došlo ke změně. „Slíbil jsem jim billboardy a mezitím se naše asistentka domluvila s reklamní agenturou, která si billboardy zamluvila pro sebe,“ uvedl ředitel společnosti City Golf and Racing Club Radek Liangovský.

Spoluvlastníkem karlovarského závodiště je i město Karlovy Vary. Zástupci politického hnutí proto mluví o možné diskriminaci. Zastupitel Petr Kulhánek (KOA) je přesvědčen, že signál přišel jednoznačně ze strany vládnoucí koalice ODS a ČSSD, která je úzce spojena s podnikatelskými kruhy. Radnice a správce areálu ale jakékoli politické propojení odmítají. Radek Liangovský dodal, že billboardy nakonec může pronajímat svobodně podle své vůle.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Karlovarská občanská alternativa už o reklamní prostor neusiluje, její vedení na případ chtělo hlavně upozornit. V Karlových Varech půjde do komunálních voleb celkem 17 politických stran a hnutí. Pověřený úřad teď musí nejpozději do 28. srpna rozhodnout o jejich registraci.