Razie v karlovarských barech se zaměřila na alkohol u mladistvých

Karlovy Vary –  Zhruba dvacítka policistů v Karlových Varech vyrazila v noci na razii do barů. Zaměřili se na podávání alkoholu mladistvým a také na dodržování zákazu hraní na automatech. Zkontrolovali více než 50 lidí a udělili několik pokut. Ve čtyřech případech zjistili alkohol u nezletilých.

Zjistit, zda je někdo opilý, je pro strážníky snadné. Horší je ale dokázat, kde se dotyčný napil. Obsluha většinou tvrdí, že se dotyční napili už doma, nebo tvrdí, že věk zkontrolovali. Během noci policisté prověřili téměř desítku nočních podniků. Na místě s nimi byly i dvě sociální pracovnice. Pokud by totiž přistihli opilé dítě mladší patnácti let, musí se to oznámit jeho rodičům.

Akce skončila ve čtyři hodiny ráno, pak policisté ještě kontrolovali bezdomovce. Tak velké policejní razie probíhají ve Varech zhruba jednou za dva měsíce. Mnohem častěji kontrolují alkohol u mladistvých strážníci městské policie.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Nedaleký Sokolov chce s naléváním alkoholu mladistvým zatočit po svém – věk hostů by musel provozovatel restaurace povinně kontrolovat a dospělí by byli označeni reflexní páskou. Lidem bez pásky by barman nesměl alkohol nalít. Karlovy Vary ale podle primátora Wernera Hauptmanna o podobném projektu neuvažují.