V Karviné teď budou rychleji léčit bolavá kolena

Karviná - Lidem, kteří mají problémy s kolenním kloubem, je od včerejška v karvinské hornické nemocnici k dispozici speciální ambulance. Ti, kteří budou mít doporučení od svého ošetřujícího lékaře, mohou přijít vždy ve středu dopoledne i bez objednávky. Pacienti s chronickými bolestmi by se měli objednat. Způsob, jak se objednat, najdete na internetových stránkách nemocnice.

Mezi prvními pacienty nové poradny kolenního kloubu byla paní Řešutková. Před pár týdny si nešťastnou náhodou doma poranila koleno. Diagnóza utržený meniskus nakonec pošle paní Řešutkovou na operační sál. Termín má za dva týdny. „Na tom jsme se domluvili, doktor mi všechno vysvětlil, opravdu jsem spokojená,“ pochvaluje si Lydie Řešutková.

Právě čekací doba by měla být, kromě erudované péče ortopedů, největší předností nové poradny. „Řešíme to v horizontu jednoho týdne pro pacienty s akutními problémy, dvou, maximálně tří týdnů pro pacienty s chronickými obtížemi,“ potvrzuje ortoped karvinské hornické nemocnice Dalibor Mráček.

Ambulance není věkově omezená, přijít mohou i rodiče s malými dětmi. „Jsme schopni nabídnout komplexní vyřešení toho problému, ať léčbu konzervativní nebo léčbu operační, a to taktéž v termínech u artroskopických zákroků do dvou, maximálně tří týdnů, u kloubních náhrad máme v současné době čekací dobu šest, maximálně devět měsíců,“ dodává Dalibor Mráček.

Lidé s akutním problémem mohou přijít i bez objednání, ale ti, kteří mají dlouhodobější problémy a jsou v péči lékaře, by si termín ošetření měli domluvit předem. Poradna pro nemoci kolenního kloubu bude otevřená každou středu.

  • Nová poradna autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1879/187881.jpg
  • Vyšetření kolenního kloubu autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1879/187882.jpg
  • Paní Řešutková v nové poradně autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1879/187883.jpg