Soutěž na provoz kina rozděluje karlovarské zastupitele

Karlovy Vary – Opoziční zastupitelé zpochybňují výběrové řízení na provozovatele karlovarského městského kina Čas. Chtějí, aby radnice vypsala novou soutěž, protože stávající vítěz nesplňuje odborné požadavky. Vedení města to považuje za účelovou argumentaci a jakékoli pochybnosti odmítá. Jiný zájemce by mohl kino provozovat pouze za předpokladu, že vítěz nepodepíše smlouvu. I to je totiž možná varianta.

Výběrové řízení na provozovatele kina Čas, které využívá i Mezinárodní filmový festival, uzavřela radnice v únoru. Ze tří uchazečů dala přednost nabídce nejvyššího nájmu 360 tisíc korun ročně. Podle opozice ale vítěz nesplnil předepsané podmínky. „Vítěz měl prostor na doložení určitých dokumentů až po výběrovém řízení,“ tvrdí zastupitel za ODS Arnošt Donth.

Opozice argumentuje i tím, že vítěz předložil tři a půl roku staré doporučení Unie filmových distributorů a sám nemá praxi na obsluhu digitální promítačky. „Referenci od Unie digitálních kin vůbec nepředložil, místo toho předložil prostě nějaký papír od promítače,“ rozčiluje se zastupitel za ČSSD Martin Zeman.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Vítěz: Doložil jsem vše potřebné

Vítěz výběrového řízení na kino Čas František Volf však pochybnosti odmítá“ „Předložil jsem všechny dokumenty, které byly předepsané výběrovým řízením. Jedním z nich bylo i čestné prohlášení současného zaměstnance kina, že se svojí praxí nastoupí ke mně.“ Za pravdu mu dává i primátor Petr Kulhánek, podle něhož bylo výběrové řízení zcela v pořádku: „Pan Volf doložil kvalifikační předpoklady pomocí člověka, který to pak sice bez jeho vědomí po uzavření výběrového řízení stáhnul, ale my jsme vyzvali pana Volfa, aby doložil jinou referenci, a to se stalo.“

I přesto ale není jasné, jestli vítěz tendru kino od 1. dubna vůbec převezme. Má totiž výhrady k nájemní smlouvě na dobu neurčitou. „Doba neurčitá neposkytuje žádnou jistotu. Ve chvíli, kdy by se současná opozice dostala k moci, tak bych samozřejmě ihned dostal výpověď,“ argumentuje Volf. Vedení města ale už žádné výběrové řízení na kino Čas vypisovat nechce. Pokud František Volf nepodepíše smlouvu, získá kino do pronájmu další v pořadí.