V Sokolově investují miliony do oprav silnic a chodníků

Sokolov - Nezvyklých 80 milionů korun jde letos do opravy cest, chodníků a parkovišť v Sokolově. Město s pětadvaceti tisíci obyvateli do nich v jiných letech investuje kolem patnácti milionů. Většinu zaplatí stát za poškození cest, po kterých je už přes rok svedena objížďka z nově budované rychlostní silnice R6.

Vyznačenými sokolovskými ulicemi projíždělo od loňského 1. dubna v obou směrech denně kolem třiceti tisíc aut, včetně kamionů.

Velká dopravní zátěž se negativně projevila na místních silnicích. Už dnes se rozběhly opravy poničených cest ve městě. Přesně podle dohody ŘSD se sokolovskou radnicí, která si to dala jako podmínku, aby vůbec souhlasila s objížďkou. „Nezbytné náklady na opravu byly vyčísleny na 60 milionů korun,“ uvedl Pavel Beran z majetkové odboru sokolovského městského úřadu.

Reportáž Zdeňka Soukupa (zdroj: ČT24)

Vedle poškozených cest se ale radnice rozhodla opravit i řadu chodníků a některé úseky kanalizace. Ve městě se objevila nová parkoviště i nové sloupy pouličního osvětlení. Město na to všechno vydá kolem dvaceti milionů korun. „Finální opravě předchází nějaké dílčí opravy, které zamezí tomu, aby se nemusela znova rozkopávat silnice,“ řekl starosta Sokolova Zdeněk Berka (ČSSD).

Na začátku měsíce stavbaři otevřeli nový úsek rychlostní R6 mezi Novým Sedlem a Sokolovem, který začne v obou směrech sloužit až na konci prázdnin. Řidiči jedoucí z Chebu do Karlových Varů tak už nemusí jezdit přes Sokolov. Celý úsek silnice mezi Sokolovem a Novým Sedlem včetně rozšíření mostů by měly stavební firmy dokončit do dubna roku 2012.

V Sokolově opravují silnice a chodníky
Zdroj: ČT24