Zoo v Olomouci otevírá své brány v noci

Olomouc - Návštěvníci olomoucké zoologické zahrady si budou moci prohlédnout na začátku příštího týdne zvířata i v nočním čase. Zahrada už tradičně s příchodem svátků chystá večerní prohlídky. V pondělí i v úterý se budou moci lidé dozvědět zajímavosti ze života zdejších obyvatel i na komentovaných prohlídkách. Tradiční chloubou zoo je lvice Lilly a její lvíčata.

„Večerní prohlídky v předvečer červencových svátků se konají už potřetí. Letos jsme se rozhodli čas posunout kvůli rodinám s malými dětmi, uskutečníme je o něco dříve. Pokladna bude otevřena až do 19:00, návštěvníci budou moci zahradu opustit nejpozději ve 21:00,“ uvedla mluvčí Hana Labská s tím, že zvířata jsou v tuto dobu obvykle aktivnější a chovají se zcela jinak než v běžnou návštěvní dobu.

V tyto večery zahrada připravila i komentované prohlídky, při nichž se návštěvníci dozvědí mnoho informací ze života zdejších obyvatel. Průvodci jim představí i některé zajímavé zvířecí osobnosti, které se zapsaly do historie zoo. „Jde například o hrošici Blanku, žirafu Veroniku, která má již 23 let a je matkou dvou žirafích dvojčat, což je rarita. Představena bude i lvice Lilly, která byla uměle odchována, přesto je dobrou matkou, ale i arktická vlčice, která je alfa samicí celé smečky zdejších arktických vlků,“ doplnila Labská.

Svatokopecká zoo chová na 400 druhů zvířat. Návštěvníci zahrady mohou spatřit v areálu kolem 1 800 kusů zvířat. Zahrada má za sebou více než padesátiletou historii, otevřena byla v červnu roku 1956. Komentovaná prohlídka zoo s průvodcem začíná v 18:30 na dětském hřišti u vchodu do zoologické zahrady. Zájemci by se měli předem ohlásit na e-mailové adrese hana.labska@zoo-olomouc.cz nebo na telefonu 774 450 411.