Vážné nehody na Přerovsku a převrácený kamion v Plzni zkomplikovaly dopravu

Přerov, Plzeň - Na Přerovsku nedaleko Lipníku nad Bečvou se chvíli po sobě staly dvě vážné nehody. Při prvním střetu osobního auta s kamionem na rychlostní silnici R35 bylo vážně zraněno dvouleté dítě. Poté, co byla doprava na tahu mezi Olomoucí a Ostravou zastavena a převedena na starou komunikaci, se srazila dvě nákladní auta. Oba řidiči jsou těžce zranění. Dopravu zkomplikovala dopravní nehoda také v Plzni, na čtyřproudé Rokycanské třídě se ráno převrátil kamion. Převrácené auto a vysypaný náklad zablokovaly většinu vozovky u křižovatky s Jateční ulicí ve směru na Prahu. Při nehodě se zranil šestapadesátiletý řidič.

Kamion v Plzni havaroval ráno kolem páté hodiny a poškodil i semafory na křižovatce. Havarované auto bylo třeba pomocí jeřábu zvednout a také odklidit rozsypaný náklad. Doprava na Prahu byla v místě několik hodin omezena, od poledne je již silnice opět průjezdná. Příčiny nehody policie vyšetřuje.

Dvě nehody u Přerova

První nehoda na Přerovsku se stala na rychlostním tahu za sjezdem na Velký Újezd. „Osobní auto se střetlo s nákladním vozem. Po nárazu z osobního auta vyletělo dítě, které ve voze cestovalo s matkou,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Osobní auto se při nehodě převrátilo přes střechu. „Dvouapůlleté dítě jsme letecky převáželi do ostravské nemocnice na traumatologii. Utrpělo zranění nohou a pohmožděniny. Matka vyvázla bez vážnějších zranění,“ řekl náměstek ředitele krajské záchranné služby Jan Weinberg.

Druhá nehoda se stala jen o půl hodiny později na staré silnici vedoucí z Olomouce na Lipník nad Bečvou blízko křižovatky Na Horecku. „Nehoda se stala kolem 10. hodiny ve směru od Dolního Újezdu. Šlo o čelní srážku dvou nákladních vozidel. Oba řidiči byli s těžkým poraněním převezeni do fakultní nemocnice. Doprava je v místě nehody řízena kyvadlově,“ řekla přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková. Hasiči vyprošťovali jednoho ze zaklíněných řidičů, druhý byl mimo vůz. „Jeden z řidičů utrpěl otřes mozku a pohmožděniny především břicha, druhý rovněž otřes mozku a drtivé poranění končetiny,“ řekl Weinberg. Rychlostní silnice R35 je podle hasičů v provozu, následky druhé nehody se stále odklízejí.