Požáry domů zahubily dva muže

Děčín/Nespeky – Při požáru čtyřpatrového bytového domu v Děčíně dopoledne zemřel muž, který žil v bytě, kde hořet začalo. Zahynul také majitel chaty v Ledcích na Benešovsku a jeho pes. Oba uhořeli při nočním požáru.

K hořící chatě v Ledcích vyrazili hasiči v půl páté ráno. Po půlhodině požár lokalizovali, později začali rozebírat konstrukci budovy. Uvnitř při tom nalezli tělo jejího majitele. „Bylo tam nalezeno torzo muže. Uhořel majitel chaty se svým psem,“ uvedla policejní mluvčí Diana Škvorová.

Požár a okolnosti mužova úmrtí začali policisté vyšetřovat, k získání bližších informací o úmrtí muže byla nařízena soudní pitva. Příčiny požáru zjištují i hasiči, kteří odhadli škodu na 300 tisíc korun.

Požár v Děčíně vypukl po deváté hodině dopoledne. Hořet začalo v ložnici podkrovního bytu čtyřpatrového domu v Divišově ulici. Hasiči z budovy evakuovali deset lidí, potom zamířili do hořícího bytu. „Hasiči se dovnitř dostali po žebříku oknem,“ uvedl mluvčí hasičů Lukáš Marvan. Jejich zásah trval asi půl hodiny. V bytě nalezli člověka v bezvědomí, přivolanému lékaři se nepodařilo zachránit ho. Příčinu tragického požáru vyšetřují policisté.