O víkendu se teploty mohou vyšplhat až na devatenáct stupňů

Na víkend se oteplí, v sobotu mohou teploty vystoupat až na devatenáct stupňů Celsia. Při nízké oblačnosti ale zůstanou nižší. Pršet může místy v sobotu, v neděli jen ojediněle. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pátek ještě denní teploty zřejmě nepřesáhnou patnáct stupňů a v noci mohou klesnout až ke třem stupňům. Bude nejspíš oblačno až zataženo, na východě zpočátku až skoro jasno. Večer může na severozápadně místy pršet.

V sobotu už mají být teploty v noci i přes den vyšší. V noci dle předpovědi klesnou na deset až šest stupňů, přes den vystoupají na patnáct až devatenáct stupňů. Na Moravě a ve Slezsku ale zřejmě zůstanou kolem čtrnácti stupňů. Zpočátku má být zataženo, místy déšť. Během dne od západu dorazí proměnlivá oblačnost a ojediněle mohou Česko zasáhnout přeháňky, uvádí ČHMÚ.

V neděli má být polojasno až oblačno. Někde se mohou vyskytnout mlhy či nízká oblačnost, která se ojediněle udrží do odpoledne. Noční teploty se budou nejspíš pohybovat mezi devíti a pěti stupni. Přes den by měl teploměr ukázat čtrnáct až osmnáct stupňů. Při mlze nebo nízké oblačnosti ale prý bude jen kolem dvanácti stupňů.

Po víkendu se zřejmě opět oteplí a podle meteorologů mohou teploty v příštím týdnu dosáhnout i jednadvaceti stupňů.