Prima family dostala od rady 12letou licenci k vysílání přes satelit

Praha - Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila společnosti FTV Prima licenci k vysílání nového kanálu Prima family prostřednictvím satelitu po dobu 12 let. Na stejnou dobu poskytla licenci programu Televize Barrandov k vysílání v pozemním systému DVB-T. RRTV o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Prima family se od 1. ledna stane hlavním kanálem televize Prima. Televize už dříve radu informovala, že jí vrátí původní historické vysílací licence a ukončí vysílání svého programu Prima. FTV Prima dále drží licence pro kanály Prima COOL a Prima love.

Podle deníku E15 chce Prima výměnou licence řešit dlouholetý spor s regionálními televizními studii RTA. S původní licencí je spojena podmínka sdílení vysílacích frekvencí v určitých časech s regionálními vysílateli, mimo jiné s RTA. Nová licence už ale podobnou podmínku neobsahuje.

Rada rovněž udělila společnosti Barrandov Televizní Studio dvanáctiletou licenci k šíření jejího programu prostřednictvím pozemních vysílačů. Barrandov o plnohodnotnou licenci musel požádat, neboť nyní vysílal pouze na základě takzvané kompenzační licence, která měla vypršet po skončení procesu digitalizace televizního vysílání.