Krobot a Šoposká řeší odložené případy. Pachl natáčí nový detektivní seriál

Události: Nový seriál ČT (zdroj: ČT24)

Režisér Jan Pachl natáčí pro Českou televizi novou detektivní sérii Oktopus. Po stopách dávno odložených případů se v ní vydává speciální policejní jednotka. V hlavních rolích se představí Miroslav Krobot a Marika Šoposká.

Oktopus neboli oddělení kontroly termínově ohrožených případů útvaru S je zvláštní policejní složka pro vyšetřování zločinů, na které se už desítky let práší v policejním archivu. Je to také útvar jednoho muže, kapitána Dítěte.

„Je vlastně před důchodem, kapitán, kriminalista, který má hodně bouřlivý osobní život, což se vlastně moc neslučuje se služebními povinnostmi a dodržováním všemožných předpisů,“ popisuje jeho představil Krobot.

Kapitán Dítě nezůstane solitérem dlouho. Kvůli nepřebernému množství odložených případů je mu přidělena mladá posila, kapitánka Fáberová. Kromě zapomenutých zločinů tak oba policisté musí řešit i vlastní mezigenerační bouři.

„Ty dvě postavy jsou takové osamocené ve svých osobních životech, což je spojuje. A myslím, že i přes tu mezigenerační propast si k sobě vlastně našli nějakou cestu,“ míní Šoposká.

Česká televize jako nemocnice

Filmaři se do stavby kulis nemuseli pouštět nijak daleko. Jako nemocnice jim totiž posloužila přímo jedna z budov České televize. „Když se podíváme na tu architekturu, tak jsme v podstatě v nemocnici. Bude tady akční scéna, kdy vrah shazuje svou oběť ze střechy,“ přibližuje režisér Pachl.

Jan Pachl už má na kontě úspěšné detektivky jako temný Cirkus Bukowsky nebo výbušného Rapla. Tentokrát ale plánuje ubrat na akci ve prospěch psychologické a napínavé podívané.