Kukačky se vrátí příští rok. Česká televize točí pokračování seriálu o záměně dětí

ČT točí pokračování seriálu Kukačky (zdroj: ČT24)

Do vysílání České televize se vrátí Kukačky. U diváků i kritiků úspěšný seriál sleduje osudy dvou rodin, které až po několika letech zjistí, že si z porodnice přivezly cizí dítě. První sérii loni sledovalo průměrně 1,7 milionu diváků. Druhá řada se právě točí.

Mezi nejlépe hodnocené seriály z produkce ČT za poslední dobu se Kukačky zařadily i díky atraktivnímu námětu. Vyprávěly příběh rodin, které šest let vychovávaly nevlastní dítě, aniž by to věděly. Odhalení převrátilo životy dospělým i jejich potomkům. I když konec první série odhalil, kdo a jak novorozence vyměnil, rodiny zůstávají nadále propojeny.

Aby mohli být všichni v kontaktu, sestěhují se do sousedství. „To přinese spoustu humorných situací, ale také napětí a nesouhlasu, protože každý má na všechno názor,“ naznačuje hlavní scénárista Jan Coufal.

„Myslím si, že v téhle sérii se všichni snažíme najít společnou řeč, i když se to zase úplně nedaří,“ připouští Marek Adamczyk, který tvoří seriálový pár s Martou Dancingerovou. K rodičovským rolím se před kamerou vrátili také Sabina Remundová a David Novotný. „Všichni jsme o něco starší, nejvíc je to vidět na našich chlapečcích. Malinko vyrostli, jsou divočejší, ale pořád je to v normě. A oba dva jsou chytří,“ podotýká Remundová.

Pokračování štáb točí v Hradových Střimelicích a na dalších místech v okolí Prahy opět pod vedením režiséra Bisera Arichteva. „Je to super,“ zhodnotil návrat na plac Viktor Sekanina, představitel malého Jakuba s Aspergerovým syndromem. Druhého zaměněného chlapce hraje Theo Schaefer. Do hereckého obsazení nově přibyli Jana Kolesárová, Martin Písařík či Lucie Žáčková.

Diváci se mohou těšit na třináct nových dílů. Natáčení potrvá do října, na televizní obrazovky by se Kukačky měly vrátit v lednu.