Na co se těšit: Na jednom albu se vystřídá víc Alicií Keys

„Zdraví a bezpečí všech je prioritou číslo jedna,“ vzkázala fanouškům patnáctinásobná držitelka cen Grammy Alicia Keys. S instagramovým prohlášením rovnou svezla informaci o tom, že svou sedmou studiovku, která měla na pulty původně přijít 20. března, odkládá kvůli celosvětové pandemii na 15. květen. Eponymní album A.L.I.C.I.A. už i tak zná pár skladeb. Na co se tedy těšit?

Skladatelka a producentka chce novou nahrávku podpořit mimo jiné koncertním turné. Naživo si ji má užít také české publikum, pro nějž by mohla vystoupit 25. června v pražské O2 areně. Pořadatelé ani sama zpěvačka akci prozatím nezrušili.  

S velkou pravděpodobností by během jejího vystoupení (a na desce jakbysmet) měl zaznít aktuální singl Underdog. Bezstarostná a pohodová „vybrnkávačka“ promlouvá ke všem, kterým se momentálně v životě moc nedaří. Trochu optimismu se teď hodí víc než kdy předtím…

S úplně odlišným feelingem přichází Alicia v tanečně laděné skladbě Time Machine. Příjemně rezervovaná nahrávka kombinuje retro styl i moderní electro. Videoklip přitom vysílá jasný signál: šusťákovky jsou zase v módě.

Co song, to jiný styl. Zdá se, že nová A.L.I.C.I.A. bude zvukově pestrá. A vlastně i vizuálně. K písni Show Me Love se totiž lze naladit na uměleckou strunu a užít si efektní zpomalené záběry tančících párů, nebo dát přednost remixu, v němž dvojnásobná maminka odhaluje svoji přísnější stránku.