Autem se na koncert Rammstein dostanete obtížně, pořadatel doporučuje využít posílenou MHD

Kvůli dvojkoncertu kapely Rammstein v Sinobo Stadium v Praze-Vršovicích posiluje dopravní podnik v úterý i ve středu provoz tramvají a autobusů. Pořadatel návštěvníky informoval, že není během koncertu zajištěné parkování, v té souvislosti očekává policie dopravní komplikace. České televizi to řekla Eva Kropáčová z Odboru tisku a prevence Policejního prezidia. Dopravní podnik i Městská část Praha 10 vyzývají fanoušky, aby využili městskou hromadnou dopravu (MHD).

Německá kapela v Česku hraje po dvou letech. Tehdy na ni přišlo během dvou dní 50 tisíc lidí. Teď jsou oba pražské koncerty 16. i 17. července vyprodané. České televizi to potvrdil Petr Novák z pořádající firmy Live Nation. S parkováním aut se ale nepočítá. „Parkování nebude k dispozici, návštěvníky koncertu žádáme, aby k přepravě využili MHD,“ oznámil pořadatel přes sociální sítě.

Se stejnou výzvou se připojila i Praha 10. „Na fanoušky, kteří okolí stadionu zahltí auty a parkují na zakázaných místech si stěžují obyvatelé Prahy 10. Je to jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli zavést zóny placeného stání. Vyzýváme všechny fanoušky, aby využili prostředků MHD,“ řekl České televizi mluvčí Prahy 10 David Polák. 

Dopravní podnik kvůli koncertům posílí provoz tramvají a autobusů v zastávkách Slavia. „Nicméně vzhledem k očekávané neprůjezdnosti v nejbližším okolí doporučujeme využít nejbližší stanice metra,“ vzkázala návštěvníkům mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková. Nejbližší stanice metra jsou Želivského a Strašnická na lince A. Obě jsou od stadionu asi deset minut chůze.

Na celou akci bude dohlížet několik desítek policistů. Předem upozorňují, že koncerty doprovází velké množství pyrotechniky a může tak dojít k zakouření okolí stadionu. Jen techniku na stavbu monstrózního pódia vezlo osmdesát kamionů.