Knock Knock. Do přízně českých fanoušků se opět dobývají Brunettes Shoot Blondes

Do Česka se opět vrátí Brunettes Shoot Blondes. Ukrajinská indie-rocková kapela, která se do povědomí posluchačů zapsala svými originálními videoklipy, zahraje 10. května v pražském paláci Akropolis.

Čtveřice z Kyjeva prorazila i za ukrajinské hranice v září 2014, když zveřejnila videoklip k písni Knock Knock. Stal se virálním hitem, v současnosti má na YouTube přes 11,5 milionu zhlédnutí.

Animovanou love story mezi králičím mužem a dívkou odvyprávěla kapela jen prostřednictvím iPhonů, iPadů a MacBooků, na jejichž displejích se příběh odehrává. Video jim pomohlo získat na festivalu The Berlin Music Video Awards cenu za nejlepší koncept.

O videu psala mnohá zahraniční média a podle frontmana Andreje Kovalova úspěch skladby Knock Knock napomohl i vztahům Ukrajiny se státy Evropské unie, protože prostřednictvím hudby ukázali, že Ukrajina je evropská země.

Brunettes Shoot Blondes na debutovém albu ještě pracují, zatím ale natočili dvě EP: v roce 2015 Bittersweet a loňské Hips. Mezitím se věnovali koncertování po evropských festivalech, mimo jiné vystoupili na Colours of Ostrava nebo na pražském Metronome Festivalu. 

Nejnověji se fanouškům připomněli opět originálním videoklipem k singlu Houston. Ukrajinští hudebníci speciálně pro něj vytvořili nezvyklý hudební nástroj. Staré koncertní křídlo přeměnili v hybrid, který umí vyloudit zvuky dvaceti nástrojů, od tamburíny po varhany.