Robbie Williams vystoupil v Praze. A pařil jako Rus

Robbie Williams vystupuje v Praze (zdroj: ČT24)

Desetitisíce fanoušků britského zpěváka a skladatele Robbieho Williamse zamířily na jeho koncert do pražských Letňan. Do Čech přijel v rámci turné k albu The Heavy Entertainment Show. Kromě oblíbených hitů zazněly také písně z aktuální desky včetně singlu Party Like a Russian, který vzbudil značnou pozornost v Rusku.

Britský zpěvák v písni Party Like a Russian (lze přeložit „Pařit jako Rus“) zpívá o alkoholu a „moderním Rasputinovi“ za doprovodu baletek a klasické ruské hudby. Podle některých ruských médií video předkládá vulgární a urážlivý obraz Ruska. Muzikant však tvrdí, že chtěl pouze vykreslit Rusy „jako neuvěřitelné pařmeny“.

Třiačtyřicetiletý Williams, který se proslavil už na začátku devadesátých let jako člen chlapecké kapely Take That, se do metropole vrátil po roce. Loni v Praze odehrál soukromou show na svatbě dcery ruského oligarchy Rašida Sardarova. Pro veřejnost britský hudebník v Česku naposledy vystoupil před třemi lety ve vyprodané pražské O2 areně.

Na akci se připravila i policie

Vystoupení v Letňanech podle pořadatelů sledovalo více než 30 tisíc lidí. Akci provázela rozsáhlá bezpečnostní a dopravní opatření. Komplikace nastaly po jeho konci, když se davy lidí ještě desítky minut po opuštění areálu nemohly dostat do přeplněného metra a autobusů.

Na akci se připravila i policie. „V souvislosti s koncertem jsme již v době dřívější připravili odpovídající bezpečnostní opatření, které jsme na základě současného dění zpřísnili. Jak jsme ho zpřísnili, to nebudeme z taktických důvodů jakkoli konkretizovat,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Turné The Heavy Entertainment Show odstartovalo začátkem června v britském Manchesteru. Vedle nových písní a starších hitů jako Let Me Entertain You, Come Undone nebo Feel nabízí také několik převzatých písní. Jako předkapela vystoupilo britské duo Erasure.

Williams patří mezi nejvýraznější popové muzikanty dneška. Získal více cen Brit Awards než kterýkoliv jiný umělec (celkem 17) a šest z jeho alb se objevuje v první stovce nejprodávanějších desek Británie.