Mládí je v hajzlu a C. D. Payne na turné po Česku

Turné Mládí v hajzlu 2 začalo v Čáslavi (zdroj: ČT24)

Třiatřicetkrát mají čeští čtenáři možnost setkat se s americkým spisovatelem C. D. Paynem. Po pěti letech přijel na turné pojmenované podle jeho nejoblíbenější knižní série Mládí v hajzlu. Spojené je se scénickým čtením projektu LiStOVání.

Paynovy příběhy jsou populární především mezi mládeží, ironie, někdy trochu absurdní a škodolibý humor ale baví i odrostlejší čtenáře. Hlavní hrdina Nick Twisp je puberťák a taky magnet na problémy. Má jich tolik, že už to vydalo na osm svazků. Jeho fiktivní deník – Mládí v hajzlu – patří u nás k nejoblíbenějším Paynovým titulům.

Moje knihy jsou o sexuálním probouzení, jsou o lidech bitých životem a ten příběh se asi Čechům líbí. Neptejte se mě proč.
C. D. Payne

Cyklus scénického listování svými knihami začal C. D. Payne v Čáslavi. „Jsme rádi v kterémkoli městě. Jeden den hrajou v Praze v divadle, druhý na malém městě v kavárně. Myslím, že i pro autory je to zajímavý, ve čtyřiceti divadlech umřou nudou,“ domnívá se autor projektu LiStOVání Lukáš Hejlík. Herci nečtou jen z Mládí v hajzlu, ale i z dalších čtyř Paynových knih.

 „Je zábavné cestovat s herci. To obvykle spisovatel nedělá. Je to příjemná změna proti celodennímu sezení u počítače,“ těší se na turné Payne, přestože v některé dny navštíví i více měst. Poslední příležitost se s ním setkat budou mít čtenáři 19. června v Bučovicích a ve Vyškově.