Nanuk zase chodí. Walk Choc Ice koncertují a skládají

Rozhovor s Honzou Křížkem (zdroj: ČT24)

Patřili k vyhledávaným kapelám klubové scény devadesátých let, vydali tři alba a dělali předskokany třeba Bowiemu, Faith No More nebo dvojici Jimmy Page - Robert Plant. Skupina Walk Choc Ice se po pětadvaceti letech od založení vrátila na pódia. První z koncertů odehrála o víkendu. A chystá i nové skladby.

Kapelu, která v roce 2002 přerušila koncertní činnost, svedlo ke společnému koncertování už před třemi lety výročí debutového alba Keep Smiling. Nyní skupina v původní sestavě plánuje ještě 8. června vystoupení na festivalu Jamrock v Žamberku jako připomínku toho, že členové Walk Choc Ice pocházejí z východních Čech; v říjnu zahrají na plzeňském Pilsner Festu a také v pražském Paláci Akropolis, kde Walk Choc Ice v roce 1995 natočili první koncert, tehdy jako doprovodná kapela Ivana Krále. 

Více do plánů kapely zasvětil diváky před prvním koncertem v rozhovoru frontman Honza Křížek, který po vyhlášení koncertní pauzy přešel do skupiny Blue Effect. Ta ukončila svou činnost loni v prosinci, po smrti kytaristy Radima Hladíka.  

Jsou koncerty návratem kapely? 

Ty čtyři koncerty jsou shrnutím naší kariéry, na posledním z nich v pražském paláci Akropolis budeme také točit DVD. Hrajeme takový best of program. 

Plánujete i něco nového?

Je to trochu zavazující, ale nebojím se říct, že jsme už vykopli, začali tvořit nový repertoár. Nějakou novou písničku bychom chtěli představit fanouškům už letos na koncertech.

Vydal jste se zároveň na sólovou dráhu, kdy uslyšíme tvorbu Honzy Křížka?

Doufám, že velmi brzo. Minulý týden jsem byl ve studiu, kde jsem natočil svou první sólovou písničku, vznikne k ní i klip a možná před létem bych s ním mohl vyjít ven.