Rolling Stones hrají v českých kinech jako poprvé na Kubě. Olé!

Historicky první koncert Rolling Stones na Kubě si nenechal ujít syn kubánského vůdce Raúla Castra, americký herec Richard Gere nebo modelka Naomi Campbellová. Ze záznamu ho může 16. března vidět kdokoli. V rámci projektu „Jeden den, jeden večer, sto kin“ se bude i v desítkách českých biografů promítat jak záznam vystoupení slavných rockerů, tak dokument, který o jejich jihoamerickém turné vznikl.

Na turné po Jižní Americe se kapela vydala loni na jaře. Vrcholem turné byl 25. března koncert na Kubě – vůbec první rockové vystoupení takových rozměrů v historii ostrova a první koncert Rolling Stones v Havaně. Dostat se na něj lidé mohli zdarma, dorazilo přes půl milionu fanoušků.

Vystoupení kapely v zemi, kde zahraniční rockové kapely bývaly po desítky let zakazovány, označil frontman Mick Jagger za známku skutečných změn na Kubě. Uskutečnilo se jen pár dní před návštěvou tehdejšího amerického prezidenta Baracka Obamy.

Záznam nazvaný Havana Moon doplňuje zákulisní dokument Rolling Stones Olé Olé Olé. Slavnou kapelu sleduje jak na vyprodaných stadionech, tak o samotě v hotelových pokojích.

Turné filmově zpracoval Paul Dugdale, který už kromě koncertů Rolling Stones zdokumentoval také vystoupení Coldplay, Prodigy nebo zpěvačky Adele.