Recept pro tchyni. Městské divadlo Brno servíruje rybu potmě

Americký stand-up komik a sitcomový scenárista Larry David debutoval loni, ve svých 68 letech, na Broadwayi jako divadelní autor. Komedii o rodinných vztazích Ryba potmě nastudovalo teď i Městské divadlo Brno. Uvádí ji v evropské premiéře a v režii Mikoláše Tyce.

Davidova komedie nezačíná vesele - úmrtím hlavy rodiny Drexelových. Posledním přáním umírajícího otce je, aby se jeden ze synů postaral o svou brzy ovdovělou matku. Nestihne už ale říct, který z nich si excentrickou dominantní ženu má nastěhovat k sobě domů. Norman s Arturem se tak musí dohodnout.

„Já si myslím, že to všechno padlo na něj, a on si myslí, že to padlo na mě,“ prozrazuje Viktor Skála, představitel Normana, že bratrská domluva nebude nijak jednoduchá. Navíc roztržek přibývá. „Protože jde o dědictví, ukážou se v rodině všechny nešvary,“ upřesnil Skála.

Městské divadlo Brno servíruje Rybu potmě (zdroj: ČT24)

Ostatně i název hry odkazuje ke sporům a naschválům - Rybu potmě servírovala Normanova manželka jeho matce, která tak neviděla na kosti.

Jestli se rozhádané rodině podaří usmířit, zjistí diváci při premiéře 17. prosince. Druhého z bratrů si zahrál Igor Ondříček, jeho manželku Katarína Ptáčková a matku, která jim zbyla na krku, Zdena Herfortová.