Colours se vybarvují: Na příští rok oznamují Birdy a Moderat

Colours of Ostrava ohlašují první hudební hosty. Organizátoři už vědí, že v industriálním areálu Dolních Vítkovic příští rok zahraje britská zpěvačka Birdy a berlínské elektronické trio Moderat.

„Na to, že jí letos bylo pouhých dvacet let, toho stihla v hudbě skutečně hodně. V jejím projevu se snoubí neobvyklý talent podepřený éterickým hlasem,“ představuje ředitelka festivalu Zlata Holušová Birdy. Zpěvačka a skladatelka, vlastním jménem Jasmine van den Bogaerdeová, má už na kontě nominaci na ceny Brit Awards i Grammy. Do povědomí především teenagerských diváků se dostala díky seriálu Upíří deníky a filmu Hunger Games, k nimž nazpívala písně. Letos vydala své třetí album Beautiful Lies, v Česku vystoupí ale poprvé.

Další potvrzený host reprezentuje německou elektronickou scénu. „Berlínské trio Moderat patří v současné době k největším senzacím nezávislé elektronické hudby,“ upozorňuje Zlata Holušová. „Jejich živá vystoupení jsou charakteristická kombinací syrového techna, minimalistických elektronických žánrů a úderných vizualizací, které spolu s čistým vokálem Saschy Ringa tvoří taneční i zasněný koncertní zážitek,“ doplnila.

Moderat, na rozdíl od Birdy, nejsou v Česku úplným nováčkem. Od vydání svého debutového alba v roce 2009 a předskakování kapele Radiohead na její pražské zástávce tu stihli odehrát už i svůj první samostatný koncert letos v červnu. 

Na šestnáctém Colours of Ostrava si nejen Moderat a Birdy budete moci poslechnout mezi 19. a 22. červencem.