Ostrov a kyvadlo. Prahu zaplní dva hudební festivaly

Prahu čeká nabitý hudební víkend. V centru města se na United Islands of Prague potřinácté představují zahraniční světové objevy. V areálu Výstaviště je doplní první ročník přehlídky Metronome, která se kýve v rytmu známých jmen. Hlavní hvězdou bude Iggy Pop. Oba festivaly spojí v pátek 24. června společný hudební večírek.

O warm-up party se na Výstavišti postarají tři české kapely: minus123minut, Thom Artway a No Distance Paradise. „V pátek 24. června společně odstartujeme ten největší hudební víkend v Praze. Představíme tentokrát nejen mladé talenty na tradičním ostrovním festivalu United Islands of Prague, ale i velké hvězdy a zavedené umělce na festivalu Metronome,“ upozornil organizátor obou akcí David Gaydečka.

Festival Metronome představí na třicet jmen zahraniční i tuzemské scény. Headlinerem sobotního koncertu je americký punkrocker Iggy Pop. Do Prahy doveze novou desku Post Pop Depression (přečtěte si recenzi) a také novou doprovodnou kapelu. Na hlavním pódiu se pozornosti dostane i indie-rockové kapele The Kooks nebo v neděli pak britským Foals, kteří na Výstaviště přijedou z festivalu Glastonbury. Z českých skupin představí například J.A.R. speciální show s gospelovým sborem.

Klubová noc festivalu United Islands of Prague 2016
Zdroj: United Islands of Prague

Festival United Islands of Prague už předznamenala ve čtvrtek Klubová noc. Hlavní program multižánrové přehlídky ale připadá na víkend. K nejzajímavějším hostům podle organizátorů patří zpěvák a multiinstrumentalista L'Aupaire, temně melancholické severské trio Get Your Gun, rakouská elektro-popová formace Leyya a libanonský hudební producent Zeid Hamdan. Vystoupí také polská zpěvačka Monika Brodka.

Vstup na United Islands je, stejně jako na páteční warm-up, zdarma. Na Festival Metronome je třeba si koupit lístky.