Pražští fanoušci Kožené si počkají. První koncert sezony byl zrušen

Sobotní koncert světoznámé mezzosopranistky Magdaleny Kožené v Rudolfinu byl zrušen kvůli onemocnění japonské klavíristky Micuko Učidaové. Vstupné se bude zákazníkům vracet. Jelikož bude Kožená v Praze vystupovat vícekrát, mohou si její fanoušci případně zakoupit vstupenky na lednové či únorové představení.

Kožená měla v sobotu vystoupit v rámci 120. sezony České filharmonie poprvé. Po úspěchu z roku 2012 se s japonskou klavíristkou vrátila do Prahy s novým koncertním programem. Společně měly představit tři desítky Schumannových, Dvořákových a Wolfových romantických písní a také Schönbergovy Kabaretní písně.

Při letošní rezidenci u českých filharmoniků Kožená zazpívá na čtyřech dalších koncertech. Kromě písňového recitálu ji čekají programy s orchestrem, komorním ansámblem, barokním souborem a swingovým bigbandem. Ojedinělým projektem je lednový koncert s komorním souborem. Mezi špičkovými muzikanty bude také šéfdirigent Berlínské filharmonie Sir Simon Rattle, tentokrát jako vynikající klavírista.

Co se týče zrušeného koncertu, peníze za vstupenky zakoupené v pokladně Rudolfina budou vráceny tamtéž do 30. října. V případě platby převodem se mají posluchači obrátit na zákaznický servis České filharmonie na telefonním čísle 227 059 227.

Peníze za vstupenky zakoupené přes internet České filharmonie nebo přes web Colosseum Ticket dostanou zákazníci automaticky zpět na svůj účet. Peníze za vstupenky zakoupené v prodejní síti Colosseum Ticket budou vráceny na stejném prodejním místě, na němž byly vstupenky pořízeny. Vstupenky zakoupené v síti Ticketportal lze vrátit v místě zakoupení na základě předložení platné vstupenky.