Oprava Barrandovského mostu nekončí, stavební firma požádala o další odklad

V pondělí měly podle návrhu správce stavby Barrandovského mostu skončit práce na této nejvytíženější komunikaci v Praze. Stavební firma ale požádala o další odklad s tím, že do pondělí není schopná práce ukončit. V tuto chvíli je již dokončená rampa ze Strakonické a na samotném mostě dělníci přes víkend dokončili izolaci. Příští týden mají v plánu most asfaltovat.

Konečné datum, od kdy budou řidiči opět bez omezení jezdit po Barrandovském mostě, ale stále není jisté. Už více než týden o tom diskutují zástupci Prahy i stavební společnosti, která má rekonstrukci na starosti. Stavaři trvají na termínu do 22. října.

Vedení města i správce stavby ale mají za to, že se dá tato fáze rekonstrukce dokončit rychleji. Aby stavbu urychlili, od srpna na mostě pracují dělníci i v noci. Tyto směny jsou však teď nepravidelné, jelikož některé práce už není možné dělat přes noc a problémy dělá i noční chladné počasí. 

Rekonstrukce začala letos 16. května. Původně měly práce skončit 2. září. Kvůli vynuceným úpravám projektu bylo v létě dokončení oprav posunuto o 27 dní do 29. září a později do 10. října. 

Barrandovský most z roku 1983 je součástí městského okruhu a dosud nebyl nikdy opravován. Denně ho přejede na 140 tisíc aut, což z něj dělá nejvytíženější komunikaci v Praze. Rekonstrukce stavby je rozložená do několika let a vždy potrvá jen část roku. Celkem vyjdou práce za celé období na 594,5 milionu korun.