Sobota převážně proprší, v neděli se začne oteplovat

Předpověď počasí na víkend (zdroj: ČT24)

Páteční deště nepoleví a pršet bude i o víkendu, nejvíce na jihozápadě Čech, ale i na severu Moravy. Teploty se budou dále pohybovat kolem dvacítky, než se v neděli mírně protrhá oblačnost a začne se pomalu oteplovat.

Sobota se ponese ve znamení mírného ochlazení, teploty se budou přes den pohybovat okolo dvaceti stupňů Celsia. Na většině území bude, zejména odpoledne, pršet v podobné intenzitě jako v pátek. Nejvíce srážek mohou čekat západní a jižní Čechy, ale také Moravskoslezký kraj a sever kraje Olomouckého. Na rozdíl od pátku by se už téměř vůbec neměly vyskytovat bouřky.

Počasí v sobotu
Zdroj: ČT24

Ačkoliv i v neděli bude převažovat zatažená obloha, místy se částečně pročistí a díky nižší oblačnosti teploty pomalu porostou, teplota by se mohla pohybovat mezi 19 až 23 stupni Celsia. Srážky ustoupí a ubude jich, nejdeštivěji by mělo být na Šumavě a na Ostravsku.

Oblačno vydrží až do pondělí, kdy se teploty budou držet kolem dvaceti stupňů, místy se mohou vyskytnout přeháňky a ve výjimečných případech i bouřky. Další oteplování pak bude pozvolné, tropické teploty ve výhledu příštího týdne zatím modely nemají.

Výhled počasí
Zdroj: ČT24