Vrcholí další ročník sbírky Pomozte dětem. Přispět může kdokoliv

UDÁLOSTI: Benefičním koncertem vyvrcholí další ročník Pomozte dětem (zdroj: ČT24)

Benefičním večerem v pondělí vyvrcholí další ročník sbírky Pomozte dětem, který pořádá Česká televize a Nadace rozvoje občanské společnosti a jejímž symbolem je kuře s červenobílým záchranným kruhem. Akcí, kterou bude ČT1 vysílat od 21:20, diváky provede Jolana Voldánová. Během přenosu vystoupí řada známých interpretů.

Za jednadvacet let existence sbírky bylo na pomoc ohroženým a znevýhodněným dětem rozděleno přes 233 milionů korun, a projekt tak pomohl téměř 200 tisícům dětí.

Cílem Pomozte dětem je zvyšovat kvalitu života dětí v Česku, vytvářet rovnocenné příležitosti pro všechny děti a podporovat práva dětí na život v rodině nebo v náhradním rodinném prostředí.

  • 9595959595/0600 

Patronkou letošního ročníku je opět herečka Marie Doležalová. Spolu s ní se v televizním pořadu objeví Jolana Voldánová, která jím bude provázet a bude se snažit diváky přesvědčit, aby přispěli na pomoc potřebným dětem.

Účastí v pořadu projekt podpoří také například Miro Žbirka, Lucie Bílá, Bára Basiková, Václav Noid Bárta, Lake Malawi a skupina O5 a Radeček, která pro projekt složila Píseň pro Kuře. 

Začátek Peříčkového týdne

Velikonočním pondělím současně startuje Peříčkový týden, při kterém si lidé budou moci v ulicích měst od dobrovolníků v žlutých tričkách s logem Kuřete a ČT koupit za 50 korun peříčkovou brož. 

Kuře má na seznamu 50 organizací, na které se vybírá. Lidé, kteří chtějí na jejich projekty přispět, mohou posílat dárcovské SMS nebo převádět peníze na sbírkový účet. Jednorázovou dárcovskou SMS je možné poslat na telefonní číslo 87 777, a to ve tvaru DMS KURE 30, DMS KURE 60 nebo DMS KURE 90. Cena DMS je 30, 60 nebo 90 korun. 

Pro trvalou podporu je možné odeslat SMS ve tvaru DMS TRV KURE 30, DMS TRV KURE 60 nebo DMS TRV KURE 90, a to opět na telefonní číslo 87 777. Každý měsíc pak bude dárci automaticky odečtena částka 30, 60 nebo 90 korun. 

Veškeré potřebné informace jsou na www.pomoztedetem.cz.