Dahlgrena převezli z bohunické věznice do Valdic

Kevina Dahlgrena, který byl odsouzen za čtyřnásobnou vraždu svých příbuzných, převezla vězeňská služba z bohunické věznice v Brně do vězení ve Valdicích. Zde si má mladý Američan odpykat doživotní trest.

Dahlgren zabil v květnu 2013 v brněnské čtvrti Ivanovice všechny členy rodiny, u níž dočasně bydlel – otce, matku a jejich dva syny, z nichž jeden byl nezletilý. Poté utekl do Rakouska, kde nasedl do letadla mířícího do USA. Mladík byl 23. května zadržen na letišti ve Washingtonu na základě zatykače vydaného českými orgány. Americké soudy poté rozhodly o jeho vydání do Česka, kam byl dopraven 31. srpna 2015.

Vinným ho uznal brněnský krajský soud loni v červenci, mladík se proti rozsudku odvolal. Letos v březnu olomoucký vrchní soud odvolání zamítl, rozsudek se tak stal pravomocný. Dahlgren proti němu pravděpodobně podá dovolání k Nejvyššímu soudu.

„Po zamítnutí odvolání olomouckým soudem jsem Kevina Dahlgrena ještě neviděl. Do Valdic ho převezli minulý týden,“ informoval jeho advokát Richard Špíšek. „Teď mu napíšu, že vím, kde je, také o tom zpravím jeho rodiče. Pravděpodobně za ním vyrazím, až budu mít k dispozici rozsudek, aby bylo o čem mluvit.“

Uložit