Silné omezení dopravy v Karlových Varech

Karlovy Vary - Od minulého týdne kolabuje v Karlových Varech a okolí doprava. Kvůli opravám je tam najednou hned několik těžko průjezdných nebo uzavřených silnic. Kolony se tvoří především na výjezdech z města směrem na Cheb a Plzeň. Do začátku mezinárodního filmového festivalu by ale měly být alespoň v centru města opravy dokončené.

Silnice podle magistrátu poničila těžká technika při stavbě karlovarského průtahu. Většina řidičů prý situaci chápe, podle starosty Jenišova Ivan Truksy by ale úřady neměly vydávat hned několik povolení k uzavírkám najednou: „Mělo by se to koordinovat a ne udělat tak, že mezi Karlovými Vary a Sokolovem v podstatě není průjezdná žádná komunikace.“ Omezení dopravy komplikuje práci i místní záchranné službě.

Rozsáhlé opravy komunikací probíhají naráz vzhledem k ideálním klimatickým podmínkám a kvůli dodržení časového harmonogramu prací, ospravedlňuje zadání oprav město. Většina prací na karlovarských silnicích skončí v červenci, nejméně na dvou úsecích se ale bude pracovat až do října.