Karlovarské letiště nabídne charterové spojení do Paříže

Karlovy Vary – Z mezinárodního letiště v Karlových Varech se bude létat do Paříže. Touroperátor Euro Touch chce nabízet letecké spojení z aeroportu v Olšových Vratech do Beauvais, které funguje jako tzv. nízkonákladové letiště vzdálené od Paříže asi 80 kilometrů, s metropolí ho spojují autobusy. Podle hejtmanova náměstka Petra Navrátila mají kraj, kterému karlovarské leiště patří, i touroperátor velký zájem o zprovoznění linky do Paříže. Podaří-li se vyřídit všechny formality, mohla by se linka otevřít letos v červnu.

„Společnost Euro Touch má o tuto linku značný zájem, a pokud by se nepodařilo zahájit provoz letos, bylo by to v příštím roce,“ uvedl náměstek Navrátil. Podle ředitele karlovarského letiště Václava Černého by do Beauvais měl létat čtyřmotorový proudový hornoplošník typu BAe 146 s kapacitou pro 94 cestujících.

Karlovarský kraj nabídne touroperátorovi podobné výhody jako dalším provozovatelům linek výchozích z Olšových Vrat. V prvním roce tak dostane Euro Touch slevu z taxy na pasažéra i z poplatku za hmotnost letadla. Petr Navrátil upozornil, že zatím není jasné, jak často by letadla na nové lince mezi Karlovými Vary a Paříží létala. „To vše se teprve bude upřesňovat,“ konstatoval.

Pokud se pařížskou linku skutečně podaří otevřít, potvrdí se tak změna orientace karlovarského letiště. Dosud podle primátora Petra Kulhánka nelze z městského letiště doletět jinam než do východoevropských metropolí. Letos v červnu ale začne společnost Job Air-Central Connect Airlines létat do Vídně. Paříž by tak mohla být už druhým západním cílem, se kterým se letos Karlovy Vary propojí.