Karlovarská MHD pojede až do Lokte

Karlovy Vary – Historické město Loket bude napojeno na karlovarskou městskou hromadnou dopravu. Nepůjde však o službu obyvatelům Lokte, kteří dojíždějí do krajského města, nýbrž o turistický podnik karlovarského dopravního podniku. Autobusová linka číslo 23 bude v provozu pouze v turistické sezoně, navíc jenom v pátek a sobotu. Poprvé vyjedou městské autobusy z Karlových Varů do Lokte 6. května, naposledy 31. srpna.

Konečné stanice nové (mezi)městské autobusové linky budou v Karlových Varech u tržnice a v Lokti u nádraží, uvedla mluvčí karlovarského magistrátu Michaela Kousalová. Na trase bude deset zastávek. V každý den, kdy bude linka v provozu, pojedou tři až čtyři páry spojů.

Provoz linky zaplatí obě města, Karlovy Vary dají 55 tisíc korun, Loket 30 tisíc. Autobusy mají zajistit kvalitní dopravu za četnými kulturními akcemi. Loketský místostarosta Petr Zahradníček poznamenal, že obyvatelé Lokte se tak mohou z kina nebo koncertu v Karlových Varech vrátit večerní linkou. „Naopak Karlovaráci zase mohou spoje využívat k návštěvě Lokte, když pojedou na koncerty v amfiteátru či na sobotní farmářské trhy,“ dodal.

Podle mluvčí Kousalové bude v autobusech platit obvyklý tarif karlovarské MHD.