TÉMA

Okresní soud v Jablonci nad Nisou

Soud rozdal další tresty rýnovickým dozorcům za napadení vězně

Trojice dozorců z Věznice Rýnovice a jeden bývalý příslušník vězeňské služby si vyslechli podmíněné tresty za fyzické napadení vězně v únoru 2020. ČT to sdělil mluvčí Okresního soudu v Jablonci nad Nisou Jaroslav Kneř. Dozorci kromě toho nesmí několik let pracovat ve vězeňské službě. Verdikt je zatím nepravomocný. V zařízení aktuálně chybí celkem 21 strážných a dozorců.
19. 4. 2024|

Soud potrestal dětské rváče z Jablonce nad Nisou. Musí uklízet ve škole

Soud nařídil výchovná opatření mladistvým výtržníkům z Jablonce nad Nisou, kteří ve městě napadali jiné děti, své bitky si nahrávali a těmito videi se pak chlubili na sociálních sítích. Za trest musí například uklízet ve škole. Případy z jara město pobouřily.
14. 11. 2023|

Za trestání vězňů soud uložil dalším čtyřem dozorcům z rýnovické věznice podmínky

Okresní soud v Jablonci nad Nisou odsoudil další čtyři dozorce z věznice Rýnovice za trestání vězňů. Muži od soudu odešli s podmíněnými tresty a zákazem činnosti. Tři z nich se na místě odvolali, jeden z dozorců a státní zástupce si ponechali lhůtu pro odvolání. Obžalobě čelí celkem patnáct rýnovických dozorců, soudy se jimi zabývají v oddělených řízeních. Už loni soud nepravomocně potrestal jiné tři dozorce, vyslechli si také podmíněné tresty.
3. 2. 2023|

Lékař Jaroslav Barták je na svobodě, žalobce nerozporoval podmíněné propuštění

Z jablonecké věznice Rýnovice byl v pátek propuštěn na svobodu lékař Jaroslav Barták, potvrdila mluvčí káznice Monika Králová. O podmíněném propuštění Bartáka rozhodl ve čtvrtek Okresní soud v Jablonci nad Nisou, pravomocným se stal verdikt právě v pátek. Lékař si ve věznici Rýnovice odpykával dvanáctiletý trest za znásilnění, vydírání a sexuální nátlak, do jeho vypršení mu zbýval zhruba rok. Barták je nadále v roli obžalovaného v navazující kauze, kdy podle obžaloby ve vězení plánoval vraždy a vydírání. Lékař to od počátku odmítá.
23. 9. 2022Aktualizováno23. 9. 2022, 16:28|

Odsouzený lékař Barták uspěl s žádostí o podmíněné propuštění. Verdikt zatím není pravomocný

Okresní soud v Jablonci nad Nisou ve čtvrtek podle serveru iRozhlas rozhodl o podmíněném propuštění lékaře Jaroslava Bartáka z vězení. Verdikt zatím není pravomocný, státní zástupce si ponechal lhůtu na stížnost. Barták si odpykává dvanáctiletý trest za znásilnění, vydírání a sexuální nátlak, do jeho vypršení mu zbývá zhruba rok. Ve prospěch Bartáka podle serveru vypověděli znalci v oborech psychiatrie a psychologie. Barták je nadále v roli obžalovaného v navazující kauze, kdy podle obžaloby ve vězení plánoval vraždy a vydírání.
22. 9. 2022|