TÉMA

Klienti

Státní zastupitelství obžalovalo ředitele ústavu ve Vejprtech, kde při požáru zemřeli klienti

Ředitel Městské správy sociálních služeb ve Vejprtech na Chomutovsku Viktor Koláček půjde před soud. O podání obžaloby informovala ČT Eva Seifertová z Okresního státního zastupitelství v Chomutově. Policie muže viní z obecného ohrožení z nedbalosti v souvislosti s požárem v domově pro klienty s mentálním handicapem v roce 2020. Požár patří mezi nejtragičtější v Česku, vyžádal si celkem devět obětí.
29. 2. 2024|

Úvěroví klienti Sberbank CZ přešli do České spořitelny. Po roce mohou plně využívat finanční služby

Poslední dubnový víkend přešli úvěroví klienti Sberbank CZ do České spořitelny. Po více než roce mohou tito klienti od května opět v plné míře využívat finanční služby, které jim bude poskytovat spořitelna. Té budou nyní hradit své závazky. Řekla to insolvenční správkyně Jiřina Lužová. Spořitelna za úvěry v nominální hodnotě 47,1 miliardy korun zaplatila 41,053 miliardy korun.
2. 5. 2023Aktualizováno2. 5. 2023, 12:21|

Klienti Sberbank musí své úvěry dál splácet, upozorňuje banka. V případě porušení smlouvy hrozí sankce

Závazek klientů Sberbank CZ řádně splácet své úvěry stále trvá, třebaže ústavu Česká národní banka (ČNB) odebírá licenci. Ve čtvrtek o tom informovala sama Sberbank CZ, její klienti mají své splátky úvěrů zasílat na účty, jež jim písemně doručila. V případě nesplácení úvěrů mohou klientům hrozit sankce. Ministerstvo financí také avizovalo, že pomoc obcím, které mají účty u Sberbank a nyní se nemohou dostat k penězům, bude řešit individuálně.
24. 3. 2022Aktualizováno24. 3. 2022, 17:29|

Ve výslechových celách v Brně se údajně pořizovaly i nepovolené záznamy

Možné odposlouchávání deseti výslechových cel ve vazební věznici v Brně-Bohunicích bylo podle České advokátní komory (ČAK) porušením práv. V celách se údajně pořizovaly záznamy přesto, že v nich advokáti s klienty rozmlouvali a měli porady. Vedení komory bude zjišťovat, kolik jednání mezi advokáty a klienty se za danou dobu uskutečnilo. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí ČAK Iva Chaloupková.
3. 12. 2021Aktualizováno3. 12. 2021, 17:52|