TÉMA

Platforma

EK chce posílit nezávislost médií a zabránit sledování novinářů. Vlastnictví má být transparentní

Evropská komise chce zlepšit podmínky pro nezávislou práci novinářů a pro pluralitu médií v zemích Evropské unie. Místopředsedkyně unijní exekutivy Věra Jourová (ANO) představila návrh nových pravidel, která mají mimo jiné omezit vliv státních orgánů na veřejnoprávní média, zajistit transparentnost vlastnictví médií či zamezit sledování komunikace novinářů. Jejich cílem je i to, aby nezávislost zpravodajství na svých stránkách více respektovaly i velké internetové firmy. Zástupci vydavatelů i digitálních platforem se po oznámení konceptu ozvali s kritickými připomínkami.
16. 9. 2022Aktualizováno16. 9. 2022, 14:58|

Češi jsou štědří pod vlivem emocí. Pravidelné dárcovství se musí učit, míní zakladatel platformy Donio

Už v šestnácti letech si David Procházka uvědomil, že chce pomáhat ostatním. Založil platformu Donio.cz, která uspořádala více než tři tisíce sbírek v hodnotě přesahující 480 milionů korun. V rekordní sbírce se na platformě za jeden den vybralo 14 milionů korun na plicní ventilátor. Procházka se věnuje nejen praktické dobročinnosti, ale i jejímu výzkumu. Zjišťuje, jak Čechy naučit přispívat na dobročinnost pravidelně. Byl hostem Událostí, komentářů.
26. 4. 2022|

Česká televize spustí nové iVysílání. Podívejte se, jak bude vypadat

Česká televize 6. prosince spustí nové iVysílání. Na webu bude vůbec poprvé k nalezení exkluzivní obsah – první webové pořady České televize. Novou podobu platformy představil výkonný ředitel pro nová média Marek Doležel.
1. 12. 2021|