TÉMA

Glenn Youngkin

Bílý dům zavedl nová opatření proti nelegální migraci. Počet příchozích klesl

Téměř o sedmdesát procent poklesl za jeden měsíc počet zadržených migrantů, kteří se pokusili dostat do Spojených států nezákonně. Projevila se tak nová pravidla administrativy amerického prezidenta Joea Bidena. Na šanci dostat se do USA nyní v Mexiku čeká odhadem 100 tisíc běženců. Podle humanitárních organizací tam žijí ve stanových táborech v nebezpečných podmínkách.
13. 7. 2023|

Hurikán Ian zasáhl Floridu. Přicházejí nepotvrzené zprávy o stovkách mrtvých

Nepotvrzené zprávy z floridského okresu Lee hovoří o stovkách úmrtí po hurikánu Ian. „I když nemám potvrzená čísla, rozhodně vím, že oběti na životech se pohybují ve stovkách,“ řekl stanici ABC šerif okresu Lee Carmine Marceno. V sousedním Charlotte je potvrzených šest úmrtí, informoval list The New York Times. Hurikán kategorie čtyři působil od středy na Floridě ničivé záplavy a rozsáhlé škody.
29. 9. 2022Aktualizováno29. 9. 2022, 23:46|

Záplavy v americkém Kentucky si vyžádaly zatím 26 obětí

Počet obětí záplav, které na východě amerického státu Kentucky rozpoutaly přívalové deště, stoupl na 26. Mezi mrtvými je také šest dětí. Podle guvernéra Andyho Besheara bude bilance obětí pravděpodobně dál narůstat, uvedla v neděli agentura AP.
31. 7. 2022Aktualizováno31. 7. 2022, 21:15|

Guvernérem Virginie je republikán Youngkin. Demokraty patrně čekají potíže, píše CNN

Guvernérské volby v americkém státu Virginia vyhrál republikán Glenn Youngkin, demokraté ovšem ve velmi těsném klání obhájili post guvernéra ve státu New Jersey. Oba státy se v loňských prezidentských volbách klonily přesvědčivě k demokratům. Podle agentury AP výsledek ve Virginii prohloubil obavy v řadách Demokratické strany, kterou poškozuje klesající podpora prezidenta Joea Bidena. Tyto volby byly prvním testem voličských nálad po Bidenovu lednovém nástupu do Bílého domu.
3. 11. 2021Aktualizováno4. 11. 2021, 06:04|