TÉMA

Stánek

Praha 1 vyzvala aktivistu Thora k odstranění přístřešků před Úřadem vlády. Ten to odmítá

Praha 1 v pondělí vyzvala protivládního aktivistu Ondřeje Thora, který od loňského května táboří na prostranství před Úřadem vlády, aby z místa odstranil své přístřešky. Thor na to má pět dnů od převzetí výzvy, může se ještě odvolat k pražskému magistrátu. Pokud stánky neodstraní a neuspěje s odvoláním, hlavní město je připraveno tábořiště odstranit. Informovali o tom zástupci Prahy 1 a magistrátu. Tábořiště by podle starostky městské části Terezie Radoměřské (TOP 09) mohlo zmizet v polovině dubna. Thor reagoval, že město jedná protiprávně a že své stánky nezlikviduje. Pokud bude třeba, bude se bránit soudně a držet hladovku.
23. 2. 2024Aktualizováno23. 2. 2024, 14:28|

Spor ohledně stánku pod nádražím vyřeší Brno se společností Korekt Real dohodou

Spor ohledně užívání prodejního stánku pod brněnským hlavním nádražím vyřeší město se společností Korekt Real smírnou cestou, mimosoudní dohodu o narovnání schválili zastupitelé. Společnost se v ní zavazuje k uhrazení náhrady za užívání stánku bez právního důvodu ve výši přesahující tři miliony korun spolu s náklady řízení ve výši dvou set tisíc korun. Město naopak společnosti odpustí úrok z prodlení, který dosahuje 1,2 milionu korun, vyplývá z materiálu k zasedání. Rekonstrukci podchodu tak už nic nebrání. Začne příští rok a vyjde na desítky milionů korun.
30. 1. 2024Aktualizováno30. 1. 2024, 19:25|

Liberecká náplavka má stavební povolení. Olomouc tu svou otevřela v sobotu

Projekt náplavky a kultivace okolí sídla Libereckého kraje získal stavební povolení. Samotná stavba by měla začít letos na podzim. K projektu za 151 milionů korun město Liberec přidá zeleň v okolí, která nahradí parkoviště. Novou náplavku už v sobotu otevřela Olomouc, město ji pojmenovalo po prvním polistopadovém rektorovi Univerzity Palackého Josefu Jařabovi.
11. 6. 2023|

30 let zpět: Šidit zákazníky se daří

O tom, že nepoctivost prodejců kvete v každé době, se přesvědčili kontroloři České obchodní inspekce. V pražských restauracích, prodejnách potravin i u stánků odhalili spoustu nešvarů. Jak reportáž uvádí, napomáhala tomu i tehdejší nedostatečná legislativa.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
16. 10. 2021|