TÉMA

Modelka

Modelky generované AI pomůžou vybrat padnoucí tričko, ale vezmou práci

Britská modelka Alexsandrah má „dvojče“, které pracuje místo ní. Alexsandrah dostává zaplaceno za každou zakázku své „sestry“, která ovšem není z masa a kostí, ale z pixelů. Skutečnou modelku totiž „naklonovala“ do nejmenších detailů umělá inteligence (AI). V módní branži AI usnadňuje naplnění požadavků na modely a modelky rozmanitých barev pleti a konfekčních velikostí. Ze stejného důvodu ovšem tento nástroj mnozí vnímají jako ohrožení své práce.
21. 4. 2024|

Ze slumu se protančila až na titulní stránky časopisů. Z indické dívky se díky virálním videím stala modelka

Indie objevila novou celebritu. Patnáctiletá Malíša Charvová ještě před třemi lety žila s rodinou v jednom ze slumů třiadvacetimilionové Bombaje. Tam ji ale potkal americký herec a choreograf Robert Hoffman a natočil několik krátkých videí na sociální sítě. Ty opatřil značkou „Princezna ze slumu“. O tři roky později je z dívky žádaná modelka, která plní titulní stránky časopisů.
18. 9. 2023|
Doporučujeme

Ve čtrnácti ji chtěli prodat o generaci staršímu ženichovi, dnes je Somálka Kafiya Mahdi úspěšnou modelkou

Dvaadvacetiletá Somálka Kafiya Mahdi dorazila do Maďarska jako nezletilá uprchlice v roce 2014. Ze své rodné země utekla před nuceným sňatkem. Její vlastní otec ji chtěl ve čtrnácti letech prodat o generaci staršímu muži. Dnes je z ní známá maďarská modelka a lidskoprávní aktivistka. Nedávno navštívila s filmovým dokumentem, který o ní vznikl, festival v Jilemnici.
13. 10. 2021|