TÉMA

Dodávka tepla

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se odkládá o další týden, už popáté

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se odkládá o další týden. Po pondělním jednání s vedením podniku to oznámil předseda základní organizace Odborového svazu KOVO Liberty ČR Petr Slanina. Huť se stále nedohodla s firmou Tameh Czech na dodávkách energií. Mluvčí Liberty Ostrava Kateřina Zajíčková a Tamehu Patrik Schober to potvrdili. Nový parní generátor, který umožní bezpečný restart koksárenských baterií, chce huť spustit nejpozději koncem února.
29. 1. 2024Aktualizováno29. 1. 2024, 11:29|

„Likvidace obyvatelstva“. Rusko sevřel tuhý mráz, lidé si kvůli výpadkům dodávek tepla stěžují Putinovi

Tisíce Rusů jsou v mrazivém počasí bez dodávek tepla a v posledních dnech stále častěji dávají veřejně najevo svoji frustraci, někteří výslovně mluví o „likvidaci obyvatelstva“. Výpadky dodávek, za nimiž je série havárií a často alarmující stav infrastruktury, tuto zimu postihly například obyvatele Moskevské oblasti, Petrohradu, Jekatěrinburgu, Voroněžské nebo Rostovské oblasti či Přímořského kraje na ruském Dálném východě, ale i dalších míst napříč Ruskem.
11. 1. 2024|

V Karlových Varech se nedaří zastavit sesouvající se svah. Ohrozit by mohl domy i dodávky tepla

U nádraží v Karlových Varech se dál sesouvá svah nad železniční tratí, geologům se proces nedaří zastavit. Specializovaná firma tam pracuje dva měsíce. Stále tak hrozí sesuv na mezinárodní trať do Německa. A teď přibyl další problém – do pohybu se dal i strmý svah u nedalekého sídliště. Jeho pohyb by mohl potenciálně ohrozit nejen domy, ale i podzemní přívod tepla.
15. 12. 2023|

Teplárny začaly s dodávkami tepla. Češi si za něj připlatí zhruba tisíc korun

Teplárny po celém Česku postupně začínají s dodávkami tepla. V následujících dnech mohou radiátory zapnout více než čtyři miliony lidí, kteří využívají centrální vytápění. Kvůli chladnějším dnům letos některé teplárny začaly provoz o několik dní dřív než obvykle. Odhaduje se, že průměrná domácnost za teplo utratí následující zimu asi o tisíc korun víc než loni. Může za to zdražování uhlí či plynu.
21. 9. 2021|