TÉMA

Fernando Grande-Marlaska

Schengenský prostor se od března rozšíří o Rumunsko a Bulharsko, zatím s omezením

Schengenský prostor se rozšíří o Rumunsko a Bulharsko, dohodly se v sobotu země Evropské unie. Hraniční kontroly na konci března odpadnou na vnitřních vzdušných a námořních hranicích těchto zemí. Rozhodnutí o zrušení pozemních kontrol má být přijato později.
31. 12. 2023Aktualizováno31. 12. 2023, 07:43|

Muž, který ve Španělsku útočil v kostelech, čekal na vyhoštění do Maroka

Útočník, který ve středu večer v jihošpanělském městě Algeciras mačetou zabil kostelníka a vážně zranil kněze, byl ve Španělsku nelegálně a čekal na vyhoštění do Maroka. Informovala o tom španělská média s odvoláním na policii. Ta útok ve dvou kostelech vyšetřuje jako terorismus, zatím bez jasného motivu, ačkoliv podle svědků při činu muž provolával Alláh je veliký.
26. 1. 2023Aktualizováno26. 1. 2023, 19:20|

Sopka na španělském ostrově La Palma stále chrlí lávu, dalším lidem hrozí evakuce

Na španělském ostrově La Palma na Kanárských ostrovech evakuovali kvůli nedělní erupci sopky Cumbre Vieja na pět tisíc lidí. Oběti ani zranění nejsou hlášeni, zničena byla asi stovka domů a rozsáhlá území půdy. Sopka stále chrlí lávu a během osmačtyřiceti hodin by mělo být jasnější, jak dlouho bude ještě erupce trvat, uvedla televize RTVE s odvoláním na předsedu regionální vlády Ángela Víctora Torrese. Na ostrov La Palma dorazil i španělský premiér Pedro Sánchez.
20. 9. 2021Aktualizováno20. 9. 2021, 15:15|