TÉMA

Nguyen Quoc Hung

Soud zahájil druhé kolo korupční kauzy soudce Elischera, žalobce pro něj opět navrhuje 11 let vězení

Pražský městský soud v pondělí zahájil nové hlavní líčení v korupční kauze soudce Ivana Elischera. Státní zástupce musel v jeho úvodu znovu přednést celou rozsáhlou obžalobu. Elischer a jeden ze spoluobžalovaných totiž po změně složení soudního senátu nedali souhlas k tomu, aby se již provedené úkony nemusely provádět znovu. Soud chtěl původně jednat už počátkem února, tehdy se mu ale nepodařilo sehnat dva ze šesti obžalovaných. Obžaloba navrhla pro všechny tresty vězení. Pro Elischera chce znovu jedenáct let za mřížemi, milionový peněžitý trest a zabavení dalšího milionu z účtu.
26. 2. 2024Aktualizováno26. 2. 2024, 13:58|

Soud zrušil další rozhodnutí v kauze soudce Elischera, píše Česká justice

Vrchní soud v Olomouci zrušil rozsudek nad Vietnamcem Nguyenem Quoc Hungem, který podle žalobce navedl soudce Vrchního soudu v Praze Ivana Elischera k ovlivňování odvolacích řízení. Případem se bude znovu zabývat pražský městský soud, informoval v neděli web Česká justice. Před týdnem portál napsal, že odvolací soud zrušil i rozsudek nad Elischerem.
23. 4. 2023|

Státní zástupce žádá pro Elischera jedenáctiletý trest. Údajně bral úplatky v drogových případech

Soudci pražského vrchního soudu Ivanu Elischerovi hrozí trest odnětí svobody na jedenáct let. Takový postih žádá státní zástupce Vladimír Pazourek. Soudce je obviněn z korupce. Obžaloba se týká také pěti mužů a žen, pro které podle obžaloby Elischer ovlivňovat trestní řízení. Údajný organizátor drogové kriminality, Nguyen Quoc Hung, je stíhán jako uprchlý.
7. 9. 2021|