TÉMA

Toyota Motor Manufacturing Czech Republic

Odstávka v kolínské Toyotě se protahuje. Potrvá i příští týden

Neplánovaná odstávka v kolínské automobilce Toyota Motor Manufacturing Czech Republic potrvá i příští týden, minimálně do pátku 8. září. Auta se v Kolíně přestala vyrábět minulý týden v úterý. Důvodem jsou chybějící plastové díly, které dodává společnost Novares CZ Zebrak. Její výrobní a skladovací prostory v Žebráku na Berounsku zničil v polovině srpna rozsáhlý požár. Podle automobilky nyní není jasné, kdy se výroba obnoví. Informoval o tom její mluvčí Tomáš Paroubek.
31. 8. 2023|

Výroba v kolínském závodu Toyota se na konci února plně neobnoví

Výroba aut v kolínské automobilce Toyota se po odstávce zatím nevrátí do plného provozu, dodávky dílů nebudou ani začátkem března stoprocentní, uvedli v pátek odboráři. Odstávka kvůli nedostatku komponentů začala 1. února, linky se mají znovu rozběhnout 27. února. Zaměstnanci dostali informaci, že budou po skončení odstávky pracovat ve výrobě tři dny v týdnu místo pěti, řekla předsedkyně odborů automobilky Martina Kleimodová.
17. 2. 2023Aktualizováno17. 2. 2023, 17:57|

Kolínská Toyota od pondělí opět zcela zastaví výrobu, chybí jí čipy

Automobilka Toyota Motor Manufacturing Czech Republic v Kolíně od pondělí kvůli nedostatku čipů opět zastaví výrobu. Tento týden sjelo z pásů několik stovek vozů. Obnovení výroby se plánuje na 19. září. Informoval o tom mluvčí automobilky Tomáš Paroubek.
10. 9. 2021Aktualizováno10. 9. 2021, 12:19|

Kolínská Toyota po odstávce obnovila výrobu, zůstává ale omezená

Automobilka Toyota Motor Manufacturing Czech Republic v Kolíně po odstávce kvůli nedostatku čipů v pondělí obnovila výrobu. Bude ale omezená. Tento týden vyprodukuje několik stovek aut, dříve jich z linek sjíždělo až tisíc za den. Zda se podaří výrobu udržet v chodu, není zatím jasné, řekl mluvčí automobilky Tomáš Paroubek.
6. 9. 2021|